Network as a Service (NaaS)

In de snel veranderende digitale wereld van vandaag is het essentieel voor bedrijven om efficiënte, kosteneffectieve en vooral flexibele netwerkoplossingen te hebben. Een van de meest opkomende en passende oplossingen is Network as a Service (NaaS). Maar wat is Network as a Service (NaaS) precies? In dit artikel leggen we uit wat NaaS is, hoe het werkt, de voordelen en kosten, en hoe Wifinity uw bedrijf kan helpen met deze oplossing.

Wat is Network as a Service (NaaS)?

Network as a Service (NaaS) is een op abonnementsvorm gebaseerde dienst die bedrijven toegang geeft tot netwerkdiensten en infrastructuur zonder zelf fysieke netwerkinfrastructuur te hoeven kopen en te beheren. Met NaaS kunt u als bedrijf netwerkfunctionaliteiten inhuren op een pay-as-you-go basis, wat flexibiliteit en schaalbaarheid biedt om aan uw specifieke behoeften op een bepaald moment te voldoen.

NaaS omvat verschillende netwerkdiensten zoals VPN, WAN, SD-WAN, en meer. Het stelt u in staat om snel te reageren op veranderende zakelijke vereisten zonder grote investeringen in hardware of langdurige implementatietijden.

Hoe werkt Network as a Service?

Network as a Service werkt via een cloud-gebaseerd model waarbij de netwerkresources worden gevirtualiseerd en als dienst worden geleverd via internet. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe Network as Service (NaaS) functioneert:

  1. Abonnement: U sluit als bedrijf een abonnement af bij Wifinity als NaaS-provider.
  2. Configuratie: Wij configureren en onderhouden de netwerkservices volgens de specifieke behoeften van het bedrijf.
  3. Toegang: U krijgt toegang tot de netwerkservices via een gebruiksvriendelijke interface, via een webportaal.
  4. Schaalbaarheid: Netwerkresources kunnen eenvoudig worden opgeschaald of afgebouwd op basis van de vraag.
  5. Onderhoud en beveiliging: Wifinity beheert het onderhoud, de beveiliging en de upgrades van het netwerk, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

 

Voordelen van Network as a Service

  1. Flexibiliteit en schaalbaarheid
    Een van de grootste voordelen van NaaS is de flexibiliteit. U kunt als bedrijf snel reageren op veranderingen in uw netwerkbehoeften zonder grote investeringen in nieuwe hardware. Dit betekent dat u uw netwerkcapaciteit bijvoorbeeld kunt opschalen tijdens piekperioden en terug kunnen schalen wanneer de vraag afneemt.
  2. Kostenbesparing
    NaaS elimineert de noodzaak voor grote kapitaalinvesteringen in netwerkhardware. In plaats daarvan betaalt u een vast maandelijks bedrag voor de netwerkdiensten die u gebruikt. Wij zorgen voor de investering. Dit maakt budgettering eenvoudiger en voorspelbaarder. Bovendien bespaart u op de kosten van onderhoud en upgrades.
  3. Verbeterde beveiliging
    Wifinity als NaaS-provider investeert substantieel in de beveiliging van netwerken. Dit betekent dat u profiteert van de nieuwste beveiligingstechnologieën en -protocollen zonder extra kosten. Regelmatige updates en continue monitoring helpen bij het beschermen van gevoelige bedrijfsgegevens tegen cyberdreigingen.
  4. Eenvoudig beheer
    Met NaaS wordt het beheer van het netwerk uitbesteed aan de provider. Dit betekent minder belasting voor interne IT-teams, die zich kunnen richten op strategische projecten in plaats van het dagelijkse beheer van de netwerkinfrastructuur. Een centraal dashboard biedt bovendien real-time inzicht in netwerkprestaties en -gebruik.
  5. Snelle implementatie
    In tegenstelling tot traditionele netwerken die weken of maanden kunnen duren om te implementeren, kan NaaS binnen enkele dagen tot zelfs binnen 1 dag operationeel zijn. Dit is vooral gunstig voor bedrijven die snel moeten uitbreiden of nieuwe vestigingen willen openen.

 

Kosten van Network as a Service

De kosten van Network as a Service bestaan uit een vast maandelijks bedrag gebaseerd op het type en de omvang van de netwerkdiensten die worden afgenomen. Dat bedrag kan variëren op basis van een aantal factoren, waaronder:

1.     de omvang van het netwerk 

2.     de specifieke diensten die worden afgenomen

3.     de SLA's (Service Level Agreements) die worden overeengekomen. 

Bij Wifinity bieden we transparante en competitieve prijzen voor onze NaaS-diensten, zodat u precies weet waar u aan toe bent en geen verrassingen tegenkomt.

Wifinity’s Network as a Service oplossingen

Wifinity biedt NaaS-oplossingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van bedrijven. Onze diensten omvatten onder meer:

·       SD-WAN: Een flexibele en kosteneffectieve manier om uw netwerk te beheren en optimaliseren.

·       VPN: Veilig en betrouwbaar toegang tot bedrijfsnetwerken vanaf elke locatie.

·       Geavanceerde Beveiliging: Bescherming tegen cyberdreigingen met de nieuwste beveiligingstechnologieën.

·       24/7 Ondersteuning: Wij maken gebruik van slimme AI beheertoepassingen. Indien nodig bieden wij altijd beschikbare technische ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw netwerk soepel functioneert.

Wifinity als uw NaaS-partner?

Network as a Service (NaaS) biedt een flexibele, kosteneffectieve en veilige manier om uw netwerkbehoeften te beheren. Bij Wifinity hebben we ervaring met de unieke uitdagingen waarmee bedrijven in verschillende branches worden geconfronteerd en bieden we op maat gemaakte NaaS-oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Bent u geïnteresseerd in wat Network as a Service voor uw bedrijf kan betekenen? Neemt u gerust contact met ons op voor een kennismaking en een offerte.

 

Wat is network as a service (Naas)?